Terug

BS tools Klantenservice

Neem contact op

* Verplichte velden

Veelgestelde vragen


1. Zaagbladen

1.1 Hoe kies ik het juiste cirkelzaagblad voor mijn afkortzaag?

Wat voor materiaal wil je bewerken?
De eerste vraag die je jezelf moet stellen is wat voor materiaal je wil bewerken. Je hebt namelijk verschillende tandtypes voor verschillende materialen. Zaagbladen verschillen in dikte, grootte, tanden en tandvorm. De fabrikant levert vaak standaard een zaagblad mee met de machine. Dit zaagblad is geschikt voor de werkzaamheden en het soort materiaal die bij de machine past. Mocht je dus niet zeker weten wat je nodig hebt en heb je geen specifieke wensen? Dan kun je altijd een blad kiezen met dezelfde specificaties als het originele blad. De meeste afkortzagen zijn speciaal geschikt voor houten materialen. Je kunt hier dus absoluut geen staal mee zagen. Deze machines maken hier veel te veel toeren voor en dit kan zorgen voor zeer gevaarlijke situaties. Een uitzondering zijn de zogenaamde non-ferrometalen zoals aluminium, koper messing en brons. Met het juiste zaagblad kun je op de gewone afkortzaag ook deze materialen netjes afkorten. Ook materialen als Trespa, PVC en andere kunststoffen behoren tot deze mogelijkheden.

Zaagblad met veel of weinig tanden?
Normaal geldt hoe meer tanden, hoe strakker je zaagsnede zijn. Je kan met zaagbladen met minder tanden daarentegen wel sneller werken. Dien je bijvoorbeeld flinke balken af te korten, dan werk je graag wat sneller en is de afwerking van de zaagsnede van minder belang. Maar wanneer je bijvoorbeeld laminaat of een kast wil maken wil je dat het er zo goed mogelijk uit ziet. Dus afhankelijk van hoe nauwkeurig jouw zaagsneden moeten zijn kies je het aantal tanden op het zaagblad. Let op met het gebruik van zaagbladen met teveel tanden voor het materiaal. Wanneer het blad te veel tanden heeft kan deze zijn spanen niet kwijt en zal je materiaal verbranden (vooral bij MDF).

Wat moet de afmeting van het asgat zijn?
Het gat in het midden van een zaagblad noemt men het asgat. Deze komt qua maat precies overeen met de as op de machine. Met het asgat bevestig je het zaagblad in je afkortzaag. Dit is dus ook altijd gelijk voor jouw afkortzaag. Heb je een zaagblad dat een groter asgat heeft dan geschikt is voor jouw afkortzaag? Dan kan je een reduceerring gebruiken. Deze ring plaats je in het asgat zodat de diameter kleiner wordt en dus wél op jouw afkortzaag past. Beter is natuurlijk altijd een passend blad te monteren.
Let er bij het monteren van een reduceerring altijd op dat het asgat van de zaag een stuk kleiner is als de flens van de machine!

 

1.2 Wat is het verschil tussen GoldLine en BlueLine

GoldLine zaagbladen zijn geschikt voor de professional voor bijvoorbeeld interieurbouw, timmerman en professionele klussers. Deze zaagbladen hebben een gelaserde body waar meer aandacht aan is besteed voor een strak zaagresultaat.

BlueLine zaagbladen zijn bladen met een wat kleinere tand en zijn zeer geschikt voor de klusser, hobbyist en bouwplaatsen.

1.3 Wat is het verschil tussen een Trespa en Aluminium zaag?

Zaagbladen voor aluminium en trespa houden we graag gescheiden, dit omdat wanneer je aluminium hebt gezaagd het scherpe van de tand is en de kans op aluminium resten aan de tand groot is.

Aluminium zaagbladen hebben een negatieve spaanhoek voor het strak kunnen afkorten van je aluminium profielen en/of massief. Zaagbladen voor Trespa hebben we een speciale tand geometrie gegeven voor het strak kunnen afkorten van het materiaal.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    BStools.nl 9 / 10 - 9 Reviews @ Feedback Company
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »