Terug

Diamant zaagbladen (1)

Bekijk onze diamant zaagbladen. Onze PCD bladen zijn geschikt voor o.a. cementvezelplaat zoals Eternit, Fermacell en Siniat te zagen.

Filters

Diamant zaagbladen

Diamant zaagbladen

Onze PCD zaagbladen zijn geschikt voor handcirkelzaag machines. Doordat de tanden van deze zaagbladen zijn voorzien van een diamant tand zijn ze geschikt voor het zagen van o.a. Eternit, vezelcementplaten, hardie board en meer. We leveren zowel professionale diamantzaagbladen als instapmodel PCD zaagbladen. De standtijd/duurzaamheid van een diamant zaagblad is vele malen groter dan die van een hm zaagblad. Afhankelijk van het zaagblad kan dit verschil wel uitlopen tot 30 tot 40 keer. Diamanten zaagbladen zijn ook geschikt om hard materiaal mee te bewerken, PCD zaagbladen zijn alleen voorzien van een diamantlaagje op de tanden.

PCD zaagbladen

Met een diamant zaagblad kun je zeer harde materialen bewerken, denk hierbij aan cementvezel, hardiplak, hardipanel en eterniet en zijn zo ontworpen dat ze geschikt zijn voor verschillende machines zoals een handcirkelzaagmachine. Een PCD zaagblad heeft een extreem lange levensduur in combinatie met een maximale kosteneffectiviteit. PCD is de afkorting voor Poly Crystalline Diamond. Zoals hierboven al beschreven staat, zegt de naam het dus ook al dat de tanden van een PCD zaagblad voorzien zijn van een laag diamant. Zo behoudt dit zaagblad een lange levensduur terwijl jij er gipsplaten en cementvezelplaten mee kunt bewerken.

Cementvezelplaat zagen met een cirkelzaagblad

Een PCD zaagblad is speciaal ontworpen voor afkortzagen en verstekzaagmachines. Een PCD zaagblad heeft weinig tanden, zodat het zaagblad goed voor een cementvezelplaat kan zagen. Daarnaast zou een PCD zaagblad hetzelfde effect hebben met meer tanden, dan als met een minder aantal tanden. Afhankelijk van welk materiaal je precies moet bewerken en met welk type machine je dit gaat doen is een diamant zaagblad geschikt voor je of is een PCD zaagblad voldoende. Twijfel je hier nog over? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    BStools.nl 9 / 10 - 9 Reviews @ Feedback Company
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »