Terug

HM zaagbladen voor aluminium (21)

Bekijk onze hm cirkelzaagbladen waar je perfect aluminium mee kunt zagen. Hiervoor bieden wij verschillende cirkelzaagbladen met trapezium vlaktand aan. Bekijk ze hieronder.

Filters

HM zaagbladen voor aluminium

Aluminium zagen met een trapezium vlaktand

Om aluminium te kunnen zagen heb je een zaagblad met een trapezium vlaktand nodig. Dit kan zowel een negatieve als een positieve trapezium vlaktand zijn. Trapezium vlaktand wil zeggen dat de tand van het zaagblad naar achteren ligt en de tand om en om een dakje heeft. Afhankelijk van de zaagwijze kies je of je een negatieve of een positieve trapezium vlaktand koopt.

Aluminium zaagblad met een negatieve trapezium vlaktand

Een negatieve trapezium vlaktand adviseren wij in situaties waarbij de zaag van boven naar het aluminium wordt bewogen, zoals bij een afkorten van aluminium. Bij het zagen van andere materialen dan aluminium, zoals kunststof of andere dunne plaatmaterialen heeft een negatief geslepen tand de voorkeur. Een negatieve trapezium vlaktand wordt gebruikt bij:

 • Afkortmachines
 • Verstekzaagmachines
 • Pendelmachines
 • Radiaalmachines
 • Handcirkelzaagmachines

Aluminium zaagblad met een positieve trapezium vlaktand

Een positieve trapezium vlaktand wordt gebruikt bij zaagbanken die zich op een plek bevinden en waarmee het aluminium wordt aangevoerd. Het aantal tanden is bepalend voor de zaagsnede van het aluminium, zoals bij ieder zaagblad geeft een hoger aantal tanden een fijnere zaagsnede. Als je dik materiaal wilt zagen, gebruik dan een zaagblad met een weinig aantal tanden, zodat de tanden zich door het materiaal kunnen graven. Een positieve trapezium vlaktand wordt gebruikt bij:

 • Stationaire zaagbladen

Cirkelzaagblad voor aluminium

Als je aluminium gaat zagen met een aluminium zaagblad adviseren wij om altijd een beetje vet te gebruiken op je zaagblad. Zo voorkom je dat je aluminium aankoekt, je zaag bot wordt en het zaagblad meteen volgeladen is. Onze aluminium zaagbladen zijn geschikt voor zowel het afkorten van aluminium met afkort- en verstekzagen als voor zagen voor penden en radiaalzagen en tafelzagen.

BlueLine zijn gestanste zaagbladen met een kleinere tand
GoldLine zijn hoogwaardige gelaserde zaagbladen met een grote tand voor professioneel gebruik

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  BStools.nl 9 / 10 - 9 Reviews @ Feedback Company
  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »